Educația sexuală la adolescenți 14-18 ani - workshop online susținut de psiholog (5 sesiuni)

Workshop susținut de Psiholog Cezara Botez

Întâlnirile online pe care le-am gândit vin în sprijinul adolescenților prin oferirea de suport pentru ceea ce înseamnă educația sexuală și relațională. Ne dorim să creăm un context în care tinerii să se poată simți în siguranță împărtășind provocările pe care le întâlnesc, având de partea lor un psiholog specializat în domeniu.

Poza noua 03.11.2021

Temele de la care vom porni workshop-urile sunt următoarele:

·       Corpul nostru: ce ne transmite și cum ne raportăm la el.

·       Emoțiile – atât de nașpa dacă nu le acordăm atenția cuvenită: identificarea corectă a lor, de ce ele apar când apar, ce putem face să le stăpânim când este nevoie, cum să le exprimăm într-un mod sănătos și eficient.

·       Limitele – pe cât de greu de pus aparent, pe atât de necesare: formele de abuz, consimțământ, cum ne putem identifica propriile limite și cum ni le putem exprima sănătos.

·       Eu – tu – noi: ce căutăm în relații, cum arată o relație sănătoasă, cum spunem lucrurile care ne dor, când renunțăm la o relație.

·       Sexualitate: pericole, drepturi, factori culturali.

Pe lângă aceste repere, putem să dezvoltăm diferite subiecte care sunt de interes pentru adolescenți, aspect care va fi facilitat de un scurt chestionar pe care tinerii vor fi invitați să-l completeze la prima întâlnire. Astfel, vom putea cunoaște care sunt interesele și așteptările participanților și vom încerca, ulterior, să ne adaptăm lor cât mai mult.

Ne dorim mult să venim în întâmpinarea nevoilor lor tocmai pentru a aduce un plus acolo unde ei simt că au nevoie, iar cei care le sunt alături fie nu știu exact cum să facă asta pentru a le fi aproape, fie nu au resurse pentru a veni în întâmpinarea etapelor prin care tinerii trec, în mod atât de natural.

Workshop-ul este organizat în 5 sesiuni de întâlnire a câte 2 ore fiecare. Costul celor 5 sesiuni este 600 lei/ persoană. Participarea nu poate fi fragmentată.

Înscrierea se face în 3 pași:

1. Trimiterea unui e-mail la psylife.clinic@gmail.com.

2. Colegii noștri vor trimite factura și alături, consimțământul, pentru a fi semnat de către părinții adolescentului care va participa la workshop.

3. După achitarea valorii facturii, ne puteți trimite un email cu OP-ul și revenim cu detalii cu privire la datele aferente workshop-ului și link-ul pentru a participa.

În cazul în care participarea nu are loc, deși înscrierea a fost realizată, cei înscriși vor primi materialele din cadrul cursului, fără a putea beneficia de o înregistrare a cursului (căci workshop-ul nu va fi înregistrat) sau fără a beneficia de returnarea sumei.

DISTRIBUIE