Ne dorim să venim în întâmpinarea voastră cu o serie de materiale care să vă ajute în procesul cunoașterii de sine, independent de un demers terapeutic. Astfel, aici veți găsi recenzii de carte, recomandări de filme și articole pe diverse teme care ar putea să vă ajute în dezvoltarea voastră.
S-ar putea ca mulți dintre noi să conștientizăm tot mai adesea importanța copilăriei în viața noastră ca adult. Sau mai degrabă vedem anumite tipare de gândire și comportament păstrate și conturate din perioadele importante din viața noastră.
Succesul profesional este un subiect des întâlnit printre oameni. E ca oala de galbeni de la capătul curcubeului după care alergăm și pe care ne-o dorim cu toții. O căutăm și știm că o să ne facă fericiți ce găsim acolo, uneori uitând cum o să o recunoaștem când o vedem.
Starea de bine este în puterea noastră și o putem dezvolta zilnic prin grija față de noi, de nevoile și sentimentele noastre. Dacă ne uităm la viețile noastre acum, ne putem întreba: Ce anume îmi este încă greu să accept în viața mea? De aici începe calea.
Pentru tot ce am trăit în aceste vieți, pentru toate lucrurile la care am fost părtași, pentru toate reușitele și succesele, pentru acest an prin care am trecut, să fim blânzi cu noi înșine!
Coping-ul apare atunci când ești stresat/ă pentru că știi că ai de terminat o sarcină și timpul este limitat sau când ai avut o zi grea și plină, iar tot ce vrei este să se termine. Aici intervin mecanismele de coping.
În urma unui astfel de eveniment de infidelitate, partenerul se întâlnește cu întrebarea: să rămân sau să las totul baltă? Metaforic, infidelitatea este un semnal care se aseamănă cu farurile unei mașini ce încearcă să ne atragă atenția.
Deși nu mai sunt copii, adolescenții pot vedea în părinții lor modele demne de urmat prin felul în care aceștia discută despre viața proprie.
Joaca nu este numai pentru copii. Și adulții pot apela din când în când la joc pentru a da o nuanță mai ludică experiențelor pe care le au.
Rolul de părinte aduce atât bucurii, cât și neplăceri. În tot acest proces de creștere și dezvoltare a atașamentului securizant încercăm să nu punem pe umerii noștri presiunea „părintelui perfect”.
Ce comportamente puteți schimba astăzi din interacțiunile cu cei din jur? De unde puteți începe pentru a crea conexiuni sănătoase și autentice? Este mult mai sănătos să ne lăsăm văzuți, să îi lăsăm pe ceilalți să ne vadă.
Precum ne îngrijim de cei din jurul nostru sau de aspectul fizic, te invit să arăți iubire și grijă și față de acele părți care construiesc esența ta ca persoană: gânduri, emoții, experiențe. Care sunt acele părți din tine cu care vrei să te conectezi?
Live pe facebook cu Adela Moldovan și Raluca Anton - Managing Partners PsyLife