Ne dorim să venim în întâmpinarea voastră cu o serie de materiale care să vă ajute în procesul cunoașterii de sine, independent de un demers terapeutic. Astfel, aici veți găsi recenzii de carte, recomandări de filme și articole pe diverse teme care ar putea să vă ajute în dezvoltarea voastră.
Precum ne îngrijim de cei din jurul nostru sau de aspectul fizic, te invit să arăți iubire și grijă și față de acele părți care construiesc esența ta ca persoană: gânduri, emoții, experiențe. Care sunt acele părți din tine cu care vrei să te conectezi?
Live pe facebook cu Adela Moldovan și Raluca Anton - Managing Partners PsyLife
Negativitatea este un obstacol care trebuie depășit în relația de cuplu. Deși uneori suntem cuprinși de emoții puternice și avem tendința să ne descărcăm pe partenerul nostru, avem nevoie să respirăm adânc și să ne amintim că un astfel de comportament ne va afecta profund relația, dacă se întâmplă deseori.
Valori versus rigidități? Este important să înțelegem unde este granița dintre cele două. Vă invităm să reflectați la aceste diferențe și, în vremuri de cumpănă emoțională, să aveți răbdarea proprie de a discerne între ce e benefic și ce poate fi ameliorat.
Comunicarea asertivă se referă la a-ți cunoaște, exprima și cere îndeplinirea drepturilor personale, fără, însă, a nega același drept celor din jur. Asertivitatea este educată, învățată; nu este înnăscută.
Recunoștința ajută la creșterea unei perspective optimiste, la creșterea fericirii și a nivelului de satisfacție cu viața. Totodată, scade șansele de apariție a unor simptome legate de depresie și anxietate. Aceasta te ajută atunci când vrei să cultivi emoții pozitive.
În dorința noastră de a vorbi cu prietenii și de a le împărtăși greutățile noastre, putem să îi îndepărtăm pe ceilalți de noi dacă profităm de acest lucru și o facem într-un mod nesănătos. Nu uita sa le fii și tu alături.
Respectul și aprecierea de sine pe care le cultivăm tocmai în aceste perioade în care suntem singuri, nu putem clădi o relație sănătoasă cu un partener. De ce? Pentru că încă nu am reușit să ne cunoaștem noi pe noi suficient de bine.
Ideea că vei întâlni sufletul pereche, alături de care îți vei trăi viața până la adânci bătrâneți este un concept larg răspândit începând de la povești pentru copii, seriale și filme romantice și, nu în ultimul rând, în mesajele indirecte transmise de societate.
Tristețe și frică: le trăim în raport cu trecutul și cu viitorul. Ce facem cu prezentul? Și în tot acest tablou al vieții uităm mai ales de AZI. Cele mai bune ancore pentru a ne păstra în contact cu prezentul sunt nevoile noastre.
Setarea unor limite sănătoase nu ar trebui să fie o piedică pentru a ne trăi viața așa cum ne dorim și nici pentru a ne păstra relațiile cu ceilalți. Să încercăm să privim către adevăratele nevoi pe care le avem și să ne luăm o doză de curaj pentru a le exprima. Tu cu ce vei începe?
În acest articol regăsiți exemple ale motivelor pentru care ne e greu să spunem „te iubesc”. Vă invităm să reflectați la cele personale și să aflați care sunt resursele disponibile pentru a putea gestiona situațiile dificile în cuplu. Preferăm să dăm un sărut, să scoatem partenerul la cină, să oferim o îmbrățișare.