Ne dorim să venim în întâmpinarea voastră cu o serie de materiale care să vă ajute în procesul cunoașterii de sine, independent de un demers terapeutic. Astfel, aici veți găsi recenzii de carte, recomandări de filme și articole pe diverse teme care ar putea să vă ajute în dezvoltarea voastră.
Continuăm seria interviurilor cu iz terapeutic cu cel mai bun baschetbalist român al ultimului deceniu: Vlad Moldoveanu. Dintre abilitățile din rolul de sportiv care l-au ajutat în carantină crede că se numără tăria psihică și faptul că știe să își facă programul de pe o zi pe alta.
O insomnie temporară sau alte probleme de somn nu necesită neapărat mersul la un cabinet specializat. Există câteva tehnici și recomandări care te pot ajuta să reglezi somnul și singur. Află 5 recomandări pentru a-ți regla somnul.
Aceste rânduri au ca scop să invite la o analiză proprie asupra motivelor pentru care alegem să facem sex, punând în prim plan sinceritatea pe care consider că este necesară să ne-o oferim atunci când evaluăm aspecte care țin atât de strâns de relația cu noi înșine și cu cei din jur.
Un atac de panică este caracterizat de prezența unei creșteri puternice a anxietății și a fricii și prezintă, în cele mai multe cazuri, un set de simptome specifice. În momentele dificile în care te confrunți cu un asemenea episod poți să utilizezi tehnicile prezentate în acest articol.
Câți dintre noi utilizăm în vocabularul de zi cu zi, cel puțin cele 6 emoții de bază: fericirea, furia, frica, tristețea, uimirea și dezgustul? De câte ori nu ți s-a întâmplat să te afli în fața persoanei iubite, să vrei să îi transmiți tot amalgamul de trăiri? Gestionează-ți emoțiile în 4 pași - modelul RAIN
Frica poate fi un bun indicator în anumite situații, noi trebuie mai întâi să ascultăm ce vrea să ne transmită. Și apoi să o însoțim alături de curaj. Ce facem când ne învârtim în cercul fricii?
Anxietatea de separare reprezintă trăirea emoției de frică în momentele în care copilul nu se simte în siguranță și este un demers tipic de dezvoltare.
Când suntem acolo, în prăpastia plină de emoții negative, epuizante, cel mai greu este să ne punem ochelarii înțelegerii. Doar am vrea ca ele să dispară.
Este nevoie de momente în care să ne măsurăm obiectivele, valorile, roadele muncii și interacțiunilor noastre.
Suntem predispuși să căutăm relații toxice în funcție de mesajele primite din copilărie și credem că putem schimba oamenii apropiați.
Fă un exercițiu împreună cu noi! Gândește-te la 7 lucruri pe le-ai descoperit sau redescoperit despre tine și cei dragi în perioada pandemiei.
În Episodul 3 al rubricii „Sportivi in izolare” by Psylife Clinic discutăm cu Rolland Torok despre cum a gestionat această perioadă dificilă și incertă din ultimele luni. Rolland este actualmente baschetbalist la echipa CSU Sibiu începând cu sezonul competițional 2019/2020.